Wat wijzigt er aan de energietarieven in 2024 

Met de energiemarkt voortdurend in beweging, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en verwachtingen. Volgens een recent onderzoek van Keuze.nl, een toonaangevende vergelijkingssite voor energieleveranciers, zijn er enkele interessante voorspellingen gedaan over de energieprijzen in 2024. Laten we eens kijken naar wat ons te wachten staat.  

Het energie prijsplafond verdwijnt in 2024. Dit betekent dat iedereen vanaf 1 januari 2024 voor elke kWh stroom en m3 gas het volle tarief betalen dat in hun contract staat. Het overstappen op vaste tarieven onder het prijs plafond is nu nog mogelijk. 

Ook is een hoge gasprijs deze winter niet uitgesloten. Onduidelijk is namelijk nog: In hoeverre de toelevering van gas en lng naar Europa niet (verder) in gevaar komt. Wat de komende maanden het effect gaat zijn op de gasprijs nu de Groninger gasvelden definitief zijn gesloten sinds 1 oktober en in hoeverre lng in voldoende mate kan worden vermengd met stikstof zodat alle cv-ketels in Nederland hiermee kunnen verwarmen  

De netbeheer kosten gaan omhoog in 2024. Dit is nodig om de logistieke- en capaciteitsproblemen op het stroomnet het hoofd te kunnen bieden.  

Voor meer informatie en gedetailleerde inzichten over de verwachting van energieprijzen in 2024, kunt u terecht op https://www.keuze.nl/blog/verwachting-energieprijzen-2024  

Bron: keuze.nl