Nieuws

DUMAVA biedt in 2024 opnieuw subsidie voor duurzaam maatschappelijk vastgoed

De Jaarlijkse Subsidieregeling Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed (DUMAVA) biedt grote subsidiekansen voor verduurzaming. Deze subsidie kan aangevraagd worden vanaf maandag 3 juni 2024.

Per 1 februari geen kosten meer voor verwijderen gasaansluiting

De werkwijze voor het verwijderen van niet-gebruikte gasaansluitingen van consumenten en andere kleinverbruikers is sinds 1 februari aangepast.

Rabo MKB Duurzaamheidsbijdrage

Rabobank helpt zakelijke ondernemers naar een Duurzamer Nederland. U kunt eenmalig 12.5% op het factuurbedrag van je duurzame investering terugvragen.

Tijdelijk Noodfonds Energie is open voor aanvragen

Huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. De steun van het Noodfonds wordt gedurende zes maanden van uw energierekening in mindering gebracht.

MIAVamil 2024: 217 miljoen euro voor milieuvriendelijke investeringen

Het budget voor de MIA\Vamil, dat investeren in innovatieve en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen extra aantrekkelijk maakt, bedraagt € 217 miljoen voor 2024. Er zijn 243 bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor fiscaal voordeel. Bedrijven kunnen met de MIA...

Alles over het verduurzamen van je bedrijfspand (webinar) 

Op 12 december 2023 vond het webinar van MKB-Nederland en Rabobank plaats met als thema ‘Alles over het verduurzamen van je bedrijfspand’.  U kunt hier de webinar terugkijken. Jeroen Sloof van Bureau Bos deelde in deze webinar zijn kennis, inzichten en ervaringen als...

Nieuwe subsidie verduurzaming bedrijfspand

Er wordt een nieuwe subsidie beschikbaar gesteld voor MKB-ondernemers (incl. agrarische ondernemers) om advies in te winnen over verduurzaming. Een aanvraag indienen kan vanaf 1 oktober 2021 en er gelden slechts enkele voorwaarden.