Digitale check

Energieverbruik

HomeDigitale Checks • Energieverbruik

Energie besparen en verduurzamen loont, maar waar te beginnen? Een eerste goede indicatie krijgt u door op de website van de RvO na te gaan welke verplichte maatregelen voor uw branche van toepassing zijn. Komt u hier niet uit of staat uw branche hier niet bij?  Neem dan even contact met ons op via het formulier op de contactpagina. In dit contact kunt u ook een kostenindicatie krijgen van de verplichte maatregelen.

Wet milieubeheer

Ruim 200.000 bedrijven worden verplicht om energie te besparen. In de Wet milieubeheer staat dat bedrijven energiebesparende maatregelen moeten nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. In het overzicht van maatregelen op de website van de RvO krijgt u snel inzicht welke maatregelen voor u snel energie besparen.

Het gaat om winkels, restaurants, kantoren en fabrieken, maar ook scholen en maatschappelijke gebouwen die meer dan 50.000 kWh stroom of meer dan 25.000 m3 aardgas verbruiken. Isolatie en de overgang naar LED-verlichting zijn de meest voorkomende maatregelen die bedrijven moeten nemen. Niet alleen liet de handhaving door gemeenten en provincies de afgelopen jaren te wensen over, veel bedrijven weten ook niet van het bestaan van de Wet milieubeheer af.

Informatieplicht

Vanaf 2018 geldt een zogenaamde informatieplicht. Bedrijven en instellingen die voldoen aan bovenstaande criteria zijn verplicht te melden welke verplichte maatregelen inmiddels zijn uitgevoerd en welke maatregelen op korte termijn worden uitgevoerd. Informatie over de informatieplicht vindt u hier.

Vragen of hulp nodig?

Stuur ons uw vraag via het formulier op de contactpagina. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.