Digitale check

Binnenklimaat

HomeDigitale Checks • Binnenklimaat

Eenvoudige locaties

Hiervan is sprake als er geen ‘gebouw monitoring systeem’ aanwezig is. In dat geval kan er worden volstaan met het installeren van een online meetsysteem. Gebruik in zoekmachines de zoekterm ‘online meetsystemen binnenklimaat’. U vindt dan eenvoudig bedrijven en organisaties die u verder kunnen helpen.

Complexe locaties

Hiervan is sprake als er klimaatinstallaties met monitoring aanwezig zijn. Hier is het verstandig een specialist voor uw installatie te raadplegen om na te gaan waar en op welke manier het energieverbruik kan worden verlaagd. Voor het regelen van het binnenklimaat worden één of meerdere van de onderstaande HVAC installaties gebruikt.
HVAC is een afkorting die bestaat uit de Engelse woorden Heating, Ventilation en Air Conditioning. Deze afkorting maakt duidelijk welke deelgebieden van het klimaat door middel van een HVAC-installatie kunnen worden geregeld namelijk:

  • Heating: Dit is de verwarming van een gebouw en alle installaties die daaraan verbonden zijn.
  • Ventilation: Dit zijn de ventilatiesystemen die aanwezig zijn in een gebouw. Een ventilatiesysteem zorgt er voor dat er voldoende frisse lucht het gebouw inkomt.
  • Airconditioning: De airconditioning zorgt voor het verkoelen van de lucht in het gebouw wanneer dat nodig is. Airconditioning is hoofdzakelijk nodig in de zomer.

Uiteraard verbruiken installaties energie. HVAC-installaties zijn zo ontworpen dat zoveel mogelijk energie bespaard wordt. Dit heeft in belangrijke mate te maken met het afstemmen van de verwarmingssystemen op de ventilatiesystemen van een gebouw. Hiervoor worden ook wel luchtbehandelingskasten gebruikt. Oudere systemen dienen vaak handmatig te worden ingeregeld en onderhouden. Hiervoor is binnen het bedrijf technische knowhow nodig welke vaak ontbreekt. De gevolgen zijn veelal een veel te hoog energieverbruik. Wij hebben een lijst van onafhankelijke regionale adviseurs die een scan voor u kunnen uitvoeren. Met de HVAC Scan krijgt u het volgende inzichtelijk:

  • Verbruik en onderhoud van uw huidige HVAC installaties
  • Welke besparingen haalbaar zijn door verduurzaming
  • Wat is de investering en de TCO
  • Wat is de terugverdientijd/Return on investment
  • Welke subsidieregelingen zijn van toepassing
  • Indicatie welke duurzame installaties kunnen worden toegepast

Vragen of hulp nodig?

Aanmelden voor een oriënterend gesprek met één van de adviseurs binnenklimaat kunt u via het formulier op de contactpagina.